Walk in, dance out @ Stockholm

July 16, 2017 No Comments

Walk in, dance out @ Stockholm

July 16, 2017 No Comments

Estimated reading time: 9 minute(s)

Hej!

De Vasa ligt op het eiland Djurgården en als je dan toch al die kant op bent gevaren, is het bijna logisch dat je al ‘hoppend’ één stop verder vaart naar het eiland Skansen. Het genieten van de zilte lucht van de Oostzee en de bewondering van de historische oevers van Stockholm, met z’n vikingverleden, krijg je er gratis bij.

 

 

“Wel wel, ik probeerde je tegen te houden maar jij was sterker
O ja, en nu lijkt het alsof mijn enige kans is het gevecht op te geven
En hoe zou ik ooit kunnen weigeren
Wanneer ik verlies voel ik me alsof ik win”

 

Zomaar een, vertaald, fragment uit een 43jaar oude, bekende songfestivalhit.   Degene die nu weet over wie ik het heb, steek zijn hand op.  Hint, wat is er nu Zweedser dan deze groep (behalve de gehakballetjes van Ikea dan)?  The winner takes it all!

Juist ja de geschiedenis leert ons dat Abba in 1974 winnaar was van het songfestival, met het nummer Waterloo. Drieënveertig  jaar geleden, waar is de tijd toch gebleven?  Tikketak.

 

 

 

Het gebouw zelf heeft iets weg van een ordinair hotel maar sinds ze het ABBA-logo hebben geplaatst kan je er niet voorbij lopen. Thank you ABBA for the music … want als je het museum binnenkomt en spontaan begint te dansen, waar je zowat de hele tijd loopt te zingen en waar je neuriënd buitenkomt, is het wel het ABBA-The Museum!

 

 

 

Alhoewel ik geen superfan ben, maakt hun muziek me altijd goedgezind.  Zelfs tijdens lange strijkuren deed ik MammaMiadansjes. Maar dat is een ander verhaal….

Het museum neemt je mee door hun verhaal, toont je de authentieke outfits, gunt je een blik in de muziekstudio, hun bureau en tal van andere rekwisieten. Het is een interactief museum. En dat is het écht. Interactief is hier geen leeg woordje zoals in, laten we eerlijk zijn, veel andere musea.  Het is echt het énige museum waar je doorheen danst!  Nostalgie op volle toeren.

Vreemd eigenlijk, dat de meeste nummers van ABBA  vrolijk en snel klinken, maar eigenlijk droevig zijn.

Ergens in het museum staat ook een rode telefoon. Dé telefoon uit ‘Ring ring’.   Mocht je het geluk heb dat deze telefoon rinkelt terwijl je er bent, zeker opnemen! De enige die het telefoonnummer kennen zijn namelijk Benny, Björn, Agnetha en Frida. Voor je het weet ben je dus aan de praat met één van de ABBA-leden.  Ik ben alleen benieuwd wanneer die voor het laatst gerinkeld heeft.

 

Er is veel te zien, maar ook te doen.  Heel het museum door krijg je ABBA-vibes. Je krijgt de kans om mee te dansen met de ABBA-leden.  Je kan zelfs auditie doen en een stukje van je favoriete ABBA-lied zingen.  En na een bezoek aan het museum hoef je je als ABBA-fanaat zeker niet te vervelen. Tenminste, als je nog geld overhebt na de souvenirshop. Een simpel sleutelhangertje kost al 10 euro.  En dat is niet alleen het enige wat niet leuk is,  de entreeprijs doet je ook wel even slikken: audiotour inclusief: 36 euro…  De tip die ik jullie geef is wel goedkoop: koop vooraf online een kaartje en voorkom de wachtrij om je te amuseren in dit back to the seventien must-do museum.

Hou jij van Abba? Wat is jouw favoriete Abba muziek? Laat het me weten in de comments.

xoViv

Vandaag was een heel intense, maar o zo leuke, dag. Daarom krijg je straks de 2de blogpost voor de prijs van één. Stay tuned! Enjoy!

 

No Comments

Leave a Reply

About Me

Viv

Het gezicht achter ‘About me’ ben ik, Viv. Mijn dagelijkse bestaan vult zich als leerkracht in het middelbaar onderwijs, familie en vrienden. Ik heb 2 volwassen kinderen die nu hun eigen dromen en avonturen leven. Ìk heb ondertussen een koffer vol levenservaring en probeer mijn hart te volgen. Sinds een paar jaar hoort fotografie en schrijven tot mijn 'basisuitrusting'; de vertaalslag van innerlijk naar het dagelijks bestaan. Ik reis graag af naar andere oorden, waar ik fotografeer en wat woorden krabbel op mijn hart, waar ik dan een reisverhaal van brei. Ik deel mooie plekjes, belevenissen en persoonlijke momenten. Ik vertel verhalen recht uit mijn hart. Voor mij zijn mijn verhalen belangrijk als herinnering en hopelijk kunnen ze jou inspireren. Read More

Viv

SUBSCRIBE TO OUR MAILING LIST

Get the news right in your inbox!

POPULAR TOPICS

×
Copied!