Wake-up call in Kopenhagen

January 6, 2016

Wake-up call in Kopenhagen

January 6, 2016

Estimated reading time: 8 minute(s)

Iedereen kent natuurlijk het kleine beeldje, naar het hartverscheurende verhaal van Hans Christian Andersen. Maar wat veel mensen niet weten is dat de bekendste zeemeermin van Kopenhagen nog 2 zusjes heeft. En laat ik u nu al verklappen, ik heb ze alle 3 niet gezien.
Geen zin in, hoor ik u vragen? Alhoewel ik liever steeds de authenticiteit van een plaats probeer op te zoeken, ben ik ook van mening dat je toch wat highlights moet hebben gezien. De zin ontbrak eigenlijk ook wel, maar ik had me nog door zo’n gele watertaxi kunnen laten verleiden als die knappe, maar vooral ongelofelijk vriendelijke Zweedse receptionist in het hotel, die vroeg wat voor soort toerist ik was, al snel doorhad dat dat meerminnetje mij niet zou kunnen boeien. Zelfs hij gebaarde van, laat ‘haar’ dan maar waar ze is en ga op zoek naar andere plaatsen. Neem bijvoorbeeld the bridge naar Malmö, ja die je zo dikwijls ziet terugkomen in die prachtige Scandinavische series. Niet eens zover, en als je de trein neemt, ben je op een half uurtje in Zweden. Het is er ook niet van gekomen. Conclusie: ik moet terug naar Kopenhagen.

En diezelfde, ik moet het herhalen, knappe (het oog wil ook wat), vriendelijke, receptionist was eigenlijk maar de voorbode van een Copenhagen by design – stad. Op slechts anderhalf uur vliegen kom je in een andere wereld.
Het lijkt wel of de mensen in de Nordics net iets stijlvoller gekleed zijn, de mensen altijd warm en vriendelijk zijn, maar ook op elke straat vind je wel een leuk winkeltje of een mooie design shop. Als je in Kopenhagen bent geweest, vraag je je eigenlijk al gauw af waarom je er niet eerder naartoe bent gegaan. Wat is deze stad leuk! Je vindt er eindeloos veel kleine straatjes met kleurige huisjes,.

Nederlanders krijgen zeker een feels-like-home gevoel door alle fietsers. Kopenhagen is heel fietsvriendelijk. Natuurlijk blijft het een grote stad en moet je echt wel uitkijken waar je rijdt, maar er zijn overal speciale fietspaden en zelfs stoplichten voor het fietsverkeer. En de fietsen die je kan huren zijn echt top of the bill. Zeg er niet zomaar fiets tegen, want het zijn echte smartfietsen. Die dingen zijn elektrisch en hebben een tablet met gps én kaart. Geen excuses meer om je oriëntatiegevoel kwijt te geraken dus. En ik geen excuus meer dat ik geen kaart kan lezen.

Er is zoveel te doen en te bekijken, dat enige voorbereiding wel handig is. Ik doe dat eigenlijk niet al te veel, want het allerliefste duik ik zomaar de stad in, mijn neus achterna. Maar deze keer, was de reis net iets te kort om cultureel verantwoorde plekken te bezoeken, in allerlei leuke interieurwinkeltjes te neuzen, de stijlvolle kledingzaken niet te vergeten en ook nog tijd te hebben om de echte sfeer van de stad te ervaren.

Kopenhagen-Juices-5

Heerlijk arriveren in zo’n stad, slapen in het Marriot Hotel, top floor, met een té gek uitzicht. De zonsondergang en – opgang over het water en de stad, waren in de prijs inbegrepen.

About Me

Viv

Het gezicht achter ‘About me’ ben ik, Viv. Mijn dagelijkse bestaan vult zich als leerkracht in het middelbaar onderwijs, familie en vrienden. Ik heb 2 volwassen kinderen die nu hun eigen dromen en avonturen leven. Ìk heb ondertussen een koffer vol levenservaring en probeer mijn hart te volgen. Sinds een paar jaar hoort fotografie en schrijven tot mijn 'basisuitrusting'; de vertaalslag van innerlijk naar het dagelijks bestaan. Ik reis graag af naar andere oorden, waar ik fotografeer en wat woorden krabbel op mijn hart, waar ik dan een reisverhaal van brei. Ik deel mooie plekjes, belevenissen en persoonlijke momenten. Ik vertel verhalen recht uit mijn hart. Voor mij zijn mijn verhalen belangrijk als herinnering en hopelijk kunnen ze jou inspireren. Read More

Viv

SUBSCRIBE TO OUR MAILING LIST

Get the news right in your inbox!

POPULAR TOPICS

×
Copied!