Versnellen voor gevorderden

July 28, 2014

Versnellen voor gevorderden

July 28, 2014

Estimated reading time: 5 minute(s)

Vandaag was het rijden van een batikfabriek, naar een lederfabriek … beide met winkel, natuurlijk. Het kost hier allemaal niet veel, maar toch als je hoort wat het loon is waarvoor die mensen slavenarbeid verrichten, dan vraag je je toch af wie van ons nog uit zijn bed zou komen voor 3 euro per dag op zijn loonbriefje. Geen pensioen, geen ziektekostenverzekering. Hopen dat je kinderen je overleven en hopen dat ze financieel voor je kunnen zorgen.

Het hoogtepunt, en dat mag je ook letterlijk nemen was de Pangandaran tempel aan de zuidkust van Java.

image

Voor we het grote tempelcomplex van Prambanan bezoeken, eten we gauw onze lunch van de dag in een restaurantje aan een rivier. Voor een hoofdgerecht en 2 drankjes betaal je ongeveer 100000 rupiah’s, omgerekend 6,5 euro. Dat zijn dus de prijzen hier.

Het Prambanancomplex dateert uit het midden van de 9de eeuw. Het bestaat uit een hele reeks tempels, waarvan de belangrijkste de 47 meter hoge Shiva tempel en de aanpalende Brahma en Vishnu tempels zijn. Van de prachtige sculpturen kun je, ondanks dat de aardbeving hier lelijk huis heeft gehouden weer zo hard genieten. De eeuwenoude gebouwen vertonen barsten en verzakkingen en sommige stukken zijn zelfs helemaal ingestort. De restaurateurs hier, hebben hier nog jaren werk. Deze machtige plaats is desondanks zeker ook de naam werelderfgoed waard.

Om 18u30 werden onze koffers door onze buschauffeur weer opgehaald, terwijl wij nog een nachtje in het prachtige Jambuluwuk Maioboro boutique hotel in Jogjakarta mogen slapen. Hij rijdt er alvast mee naar Malang. En wij, wij nemen nog eens de trein en bus naar Malang. Om morgennacht om 12u te vertrekken naar de Bromo, het hoogtepunt…naar het schijnt letterlijk en figuurlijk!

Voor mocht mijn klimatologische toestand u interesseren: Vrouwe Zon laat zich soms keihard gelden, maar meestal steken wolken daar een stokje voor. Maar koud wordt het hier nooit!

About Me

Viv

Het gezicht achter ‘About me’ ben ik, Viv. Mijn dagelijkse bestaan vult zich als leerkracht in het middelbaar onderwijs, familie en vrienden. Ik heb 2 volwassen kinderen die nu hun eigen dromen en avonturen leven. Ìk heb ondertussen een koffer vol levenservaring en probeer mijn hart te volgen. Sinds een paar jaar hoort fotografie en schrijven tot mijn 'basisuitrusting'; de vertaalslag van innerlijk naar het dagelijks bestaan. Ik reis graag af naar andere oorden, waar ik fotografeer en wat woorden krabbel op mijn hart, waar ik dan een reisverhaal van brei. Ik deel mooie plekjes, belevenissen en persoonlijke momenten. Ik vertel verhalen recht uit mijn hart. Voor mij zijn mijn verhalen belangrijk als herinnering en hopelijk kunnen ze jou inspireren. Read More

Viv

SUBSCRIBE TO OUR MAILING LIST

Get the news right in your inbox!

POPULAR TOPICS

×
Copied!