Varadero – Zona Turistica

August 2, 2016

Varadero – Zona Turistica

August 2, 2016

Estimated reading time: 7 minute(s)

Highlight numero … euh … ben de tel kwijt geraakt ondertussen. Maar ik ben op de plek dat de perfecte afsluiter is van mijn reis door Cuba. Ik ben nu op vakantie. Ik ben met vakantie op reis. Last stop: Varadero. Genieten. Sunkissed. Haren in de wind. Boek. En weer besef ik dat ik mijn 2 pollekes mag kussen dat ik dit allemaal mag en kan meemaken.

Omdat mensen in Varadero hier geen casas particulares mogen exploiteren, het is hier illegaal want dat betekent dat er teveel concurrentie zou zijn voor de staatshotels, komen we hier in zo’n all-inclusive hotel terecht. Onbeperkt eten en drinken dus voor nul euro, dat is oneindig in het kwadraat.

Als jij van all-inclusive hotels houdt, neem het me niet kwalijk, des goûts et des couleurs on ne discute pas (en God weet, toen mijn kinderen nog klein waren deed ik het ook), maar nu roep ik steeds dat ik nog niet dood gevonden wil worden met zo’n all-inclusive armbandje om mijn pols. Ik vind het namelijk verschrikkelijk dat mensen op het terras zitten te lurken aan enorme pullen die ze om de haverklap laten bijvullen aan de cocktailbar. En maar zuipen.
En ik kan je vertellen, de rum die ze daar schenken, dat is rum, met de groetjes van Fidel: tweederde rum en eenderde cola, want de hotels hoeven toch geen winst te maken aangezien zij allen tot de staat behoren, dus schenken ze er rustig op los om Fidel Castro arm te zuipen. Dat is dus echte Cuba Libre. Rum, met de groetjes van Fidel.

Het is duidelijk het authentieke Cuba hebben we achter ons gelaten, dit is een stevige toeristische trekpleister. Een zona turistica, met glimmend groene, roze en orange Plymouths, Cadillacs, Lincolns… Varadero is zon – zee – strand, en niet heel veel meer dan dat. Versta me niet verkeerd: het is een prachtig strand! Heerlijk helder warm water, wit zand, palmbomen,… Pas de violence, c’est les vacances! Al snel bleek dat een factor 30 opsmeren toch net niet voldoet hier. Uhum. Achja, kreeft is hier een specialiteit, dus ik bekijk het als een manier “to blend in”. De vele zwembaden, de swim-up bars, de fijne zonnebedjes en all you can eat buffetten zijn een goede plek om al mijn indrukken van deze reis te verwerken en bij te slapen voordat thuis de werkdruk weer begint.

image

Wit zand, turkoois water en parasols van palmbladeren. Perdon, maar ik ga nu even een duik in het prachtige blauwe water nemen, ergens op het 22km lange strand, net voor één van de zestig hotels.

About Me

Viv

Het gezicht achter ‘About me’ ben ik, Viv. Mijn dagelijkse bestaan vult zich als leerkracht in het middelbaar onderwijs, familie en vrienden. Ik heb 2 volwassen kinderen die nu hun eigen dromen en avonturen leven. Ìk heb ondertussen een koffer vol levenservaring en probeer mijn hart te volgen. Sinds een paar jaar hoort fotografie en schrijven tot mijn 'basisuitrusting'; de vertaalslag van innerlijk naar het dagelijks bestaan. Ik reis graag af naar andere oorden, waar ik fotografeer en wat woorden krabbel op mijn hart, waar ik dan een reisverhaal van brei. Ik deel mooie plekjes, belevenissen en persoonlijke momenten. Ik vertel verhalen recht uit mijn hart. Voor mij zijn mijn verhalen belangrijk als herinnering en hopelijk kunnen ze jou inspireren. Read More

Viv

SUBSCRIBE TO OUR MAILING LIST

Get the news right in your inbox!

POPULAR TOPICS

×
Copied!