SHOPPEN!!

January 6, 2016

SHOPPEN!!

January 6, 2016

Estimated reading time: 6 minute(s)

Vanuit het station, loop je langs het Tivoli naar de Radhuspladsen. Eigenlijk het centrale punt van waaruit je het centrum kan induiken. Het raadhuis is, op zijn zachtst gezegd, indrukwekkend. De omgeving was echter een bouwterrein, met aan de kant van het centrum bijna alleen grote Amerikaanse fastfoodketens op een rij.

IMG_0598

Shoppen kan je in Kopenhagen meer dan goed. Aangezien ik zelf een grote fan ben van Scandicool Casual Chic en Anine Bing en Ganni bovenaan mijn lijstje staan, werd ik heel hebberig en moest ik verdorie mijn creditcard ver weg stoppen om niet nog eens een extra koffer te moeten kopen om al dat moois mee naar huis te nemen.

kopenhagen2

Maar ook als je van interieur design houdt zijn er volop winkels gevuld met items van merken als Hay, Normann, Muuto of Ferm Living. De meeste winkels vind je in de langste autovrije winkelstaat van Europa: Strøget. In de nabijheid zijn andere kleinere straatjes zeker ook een must. Weg kwijt? Te lang weer met mijn kaart aan het draaien? Een vriendelijke Deen komt al aanlopen met een charismatische ‘Can I help you?’

O ja en niet vergeten de Runde Torn binnen te stappen. Een ronde toren bedoel je? Ja dat bedoel ik inderdaad! Middenin het winkelhart van Kopenhagen zul je ineens een ronde toren tegenkomen, die verrassend genoeg van binnen niet voorzien is van tredes, maar gewoon geleidelijk rondom omhoog loopt. Het spreekt tot de verbeelding dat indertijd iemand met paard en rijtuig boven in de toren kon geraken om uiteindelijk van boven af een spectaculair uitzicht over de stad te krijgen.

IMG_0545

Honger gekregen van al dat stappen en geen zin om in een resto binnen te stappen, genoeg kleine foodtrucks waar je pølse, het ultieme Deense streetfood kan kopen. Deze Deense hotdog is zeker niet goed voor lijn, maar wel lekker. Zou Jeroen Meeus met zijn Würst daar de mosterd hebben gehaald?
Een fooi geven? Echt niet nodig! De obers zijn al blij als ze een vriendelijke ‘Tak’ (dank je) krijgen. Hun inkomen is zo goed dat het hier niet gebruikelijk is om een fooi achter te laten.

Ik wilde ‘s avonds nog zo graag Tivoli bezoeken, maar tienduizenden stappen gezet tijdens de dag hielden me in een comfortabele zetel vlak bij het open haard, uitkijkend over het water. Nagenietend, dromend en vooral dankbaar dat ik dit allemaal mocht opsnuiven en weer hopen herinneringen aan mijn leven kon toevoegen.

About Me

Viv

Het gezicht achter ‘About me’ ben ik, Viv. Mijn dagelijkse bestaan vult zich als leerkracht in het middelbaar onderwijs, familie en vrienden. Ik heb 2 volwassen kinderen die nu hun eigen dromen en avonturen leven. Ìk heb ondertussen een koffer vol levenservaring en probeer mijn hart te volgen. Sinds een paar jaar hoort fotografie en schrijven tot mijn 'basisuitrusting'; de vertaalslag van innerlijk naar het dagelijks bestaan. Ik reis graag af naar andere oorden, waar ik fotografeer en wat woorden krabbel op mijn hart, waar ik dan een reisverhaal van brei. Ik deel mooie plekjes, belevenissen en persoonlijke momenten. Ik vertel verhalen recht uit mijn hart. Voor mij zijn mijn verhalen belangrijk als herinnering en hopelijk kunnen ze jou inspireren. Read More

Viv

SUBSCRIBE TO OUR MAILING LIST

Get the news right in your inbox!

POPULAR TOPICS

×
Copied!