Relaxen tussen witte rotsen en rood lavagesteente

August 17, 2017 No Comments

Relaxen tussen witte rotsen en rood lavagesteente

August 17, 2017 No Comments

Estimated reading time: 8 minute(s)

Het unieke maanachtige landschap en de prachtige helderheid van de Egeïsche Zee zijn gewoon adembenemend mooi. Qua zon, zee en strand heb je volop keuze op dit vulkanische eiland. Santorini is praktisch in twee gedeeld: in het westen bewonder je de kraterrand met zijn ongelofelijk panorama en  de ‘achterkant’ van het eiland is één groot zwemparadijs.

Overal rond Santorini diepblauw water, ruige kliffen, spectaculaire rotsformaties en sfeervolle bergdorpjes. Het is alsof de kleuren van de stranden, wit, rood of zwart, willen wedijveren wat er het mooist bij past.  Omdat het eiland gekenmerkt wordt door de vele vulkaanuitbarstingen, geen bounty stranden met Caribische flair.

Dat maakt de stranden zeker niet minder mooi, alleen anders dan je gewoon bent. Het is dan ook niet bij uitstek een strandbestemming, maar toch zijn er genoeg heerlijke stranden. De bekende stranden vind je vooral aan de oostkust, de zuidoost- en de zuidkust. Vanwege de vulkanische oorsprong van het eiland zijn de meeste stranden op Santorini donker.

Gewoon een dagje in een huurauto of een quad (ATV) en Waze of Google Maps als reisgids, meer heb je niet nodig om het prachtige Red beach te ontdekken dat zijn naam te danken heeft aan het okerkleurige vulkanische zand en de schitterende rode lavarotsen, waardoor de baai wordt omlijst.

De verrassing van de dag én mijn absolute favoriet is een sprookjesachtige kloof die leidt naar Eros strand. De loungebar kijkt uit op zachtgele kliffen, als zandkastelen geïnspireerd op Gaudi. Aan de voet ervan gitzwart vulkaanzand dat uitloopt in kristalhelder water. Het blauwe water gaat dan nog mooier afsteken bij de kleur van het zand. Een heerlijke plek voor een duik. Dankzij de strooien parasols is de zon nooit te fel.

Een ander strand met witte rotsformaties is Vlichada. De rotsen zijn erg indrukwekkend, gevormd door de natuur, het resultaat van regen en wind. Het zand is bij Vlychada niet heel wit, maar de zee natuurlijk wel prachtig blauw!

Liever hip en luxueus, was ik onder de indruk van de kuststrook tussen Perivolos en Perissa. Het bruist er van strand- en loungebarretjes. Het is toeristisch en zeker niet authentiek Grieks.

Kamari met een vulkanisch donker strand had, voor mij, eerder Benidorm allures… aan de schaduwrijke promenade rijgen hotels en restaurants zich aaneen. Om maar te zeggen in Santorini is er voor ieder wat wils.

Al die kleuren zand … het is een aparte gewaarwording. En de trip erheen was een beleving,  zo zie je iets van het land en de rijstijl van de meeste eilandbezoekers …

Welk strand heeft jouw voorkeur?

 

XoViv

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

No Comments

Leave a Reply

About Me

Viv

Het gezicht achter ‘About me’ ben ik, Viv. Mijn dagelijkse bestaan vult zich als leerkracht in het middelbaar onderwijs, familie en vrienden. Ik heb 2 volwassen kinderen die nu hun eigen dromen en avonturen leven. Ìk heb ondertussen een koffer vol levenservaring en probeer mijn hart te volgen. Sinds een paar jaar hoort fotografie en schrijven tot mijn 'basisuitrusting'; de vertaalslag van innerlijk naar het dagelijks bestaan. Ik reis graag af naar andere oorden, waar ik fotografeer en wat woorden krabbel op mijn hart, waar ik dan een reisverhaal van brei. Ik deel mooie plekjes, belevenissen en persoonlijke momenten. Ik vertel verhalen recht uit mijn hart. Voor mij zijn mijn verhalen belangrijk als herinnering en hopelijk kunnen ze jou inspireren. Read More

Viv

SUBSCRIBE TO OUR MAILING LIST

Get the news right in your inbox!

POPULAR TOPICS

×
Copied!