Pageturner SoFo, Södermalm

July 16, 2017 No Comments

Pageturner SoFo, Södermalm

July 16, 2017 No Comments

Estimated reading time: 7 minute(s)

Ik heb vandaag weer een mooie dag in Stockholm beleefd! Als je mijn vorige blogs over Stockholm gelezen hebt weet je dat Stockholm gebouwd is op verschillende eilandjes. Vanmorgen richting Abba, vanmiddag ben ik gaan “eilandhoppen” naar Södermalm. Handig die hop-on/hop-off verbindingen van het ene schiereiland naar het andere. Op deze manier kan ik verschillende hoogtepunten van de stad bezoeken in één dag, en meteen ook schitterende foto’s van het stadspanorama maken.

Vanaf het moment dat de boot aanlegt zie je het Fotografiska Museet. Het is gevestigd in het oude, mooie, douanegebouw aan het water. Het is zelfs als je het verschil tussen belichting en diafragma niet kent de moeite waard. Hier worden foto’s tentoongesteld van klassieke èn moderne fotografen, zoals Henri Cartier-Bresson en Anne Leibovitz. Jammer dat net zij niet waren tentoongesteld toen ik er was. De huidige tentoonstelling over paarden was niet zo mijn ding, maar ik kan me voorstellen dat de beleving van het museum net daardoor erg kan verschillen. Je kunt er masterclasses volgen en aan je Instagram skills werken. Wil je het geleerde meteen in de praktijk brengen, wacht er je een prachtig uitzicht vanaf het loungecafe dat uitkijkt over het water en als je de trappen neemt, heb je zelfs een prachtig zicht over Stockholm.

Södermalm is zo’n heerlijke wijk! Sommige vergelijken het met de Jordaan in Amsterdam of SoHo in New York.  In SoFo (South of Folkungagatan) hangt een soort creatieve, relaxte, trendy en gezellige sfeer. Je vindt hier een eclectische mix van charmante tweedehandswinkeltjes, kleine boetiekjes met fijne Zweedse merken, galeries met Scandinavisch design, traiteurs en nonchalante koffiebars .  Inclusief de vele boho types.

In de zomer van 2009 had ik het Larsson virus!  ‘I couldn’t eat, I couldn’t sleep, only read’. De 560 pagina’s tellende pil ‘Mannen die vrouwen haten’ van Stieg Larsson had mij in zijn greep. Ieder moment dat het kon was ik niet van het boek af te slaan. Toen ik hem uit had, moest ik helaas wachten tot ik deel 2 en deel 3 kon verslinden. Zomer 2017. ik reis af naar Stockholm en zie het op Bellmansgatan 1 het mosterdkleurige gebouw als de woonplaats van hoofdpersonage en journalist Mikael Blomqvist.  Ik sta en loop gewoon door dé wijk die een hoofdrol speelt in de trilogie, Södermalm.  Het kan verkeren.

Ik weet zeker dat Stockholm nog eens op mijn programma zal komen te staan. Ben jij al in Stockholm geweest? Tips voor logies, bezienswaardigheden, leuke adresjes, ABBA-locaties,… Ze zijn allemaal welkom in de comments! Alvast bedankt!

xoViv

Foto 5 credit: Newsmonkey

No Comments

Leave a Reply

About Me

Viv

Het gezicht achter ‘About me’ ben ik, Viv. Mijn dagelijkse bestaan vult zich als leerkracht in het middelbaar onderwijs, familie en vrienden. Ik heb 2 volwassen kinderen die nu hun eigen dromen en avonturen leven. Ìk heb ondertussen een koffer vol levenservaring en probeer mijn hart te volgen. Sinds een paar jaar hoort fotografie en schrijven tot mijn 'basisuitrusting'; de vertaalslag van innerlijk naar het dagelijks bestaan. Ik reis graag af naar andere oorden, waar ik fotografeer en wat woorden krabbel op mijn hart, waar ik dan een reisverhaal van brei. Ik deel mooie plekjes, belevenissen en persoonlijke momenten. Ik vertel verhalen recht uit mijn hart. Voor mij zijn mijn verhalen belangrijk als herinnering en hopelijk kunnen ze jou inspireren. Read More

Viv

SUBSCRIBE TO OUR MAILING LIST

Get the news right in your inbox!

POPULAR TOPICS

×
Copied!