… Nyhavn

January 6, 2016

… Nyhavn

January 6, 2016

Estimated reading time: 4 minute(s)

Sla een gids over Kopenhagen open en de pittoreske, kleurrijke, vissershuisjes aan de haven in het centrum van de stad zijn één van de belangrijkste toeristische trekpleisters in Kopenhagen.
Nyhavn, letterlijk ‘nieuwe haven’. Kleurrijk, mooie houten vissersboten, tal van terrassen, café’s en restaurants. Loop hier niet te snel rond want achter de huizen zitten soms de meest mooie 18de eeuwse binnenkoertjes. Ik kan me voorstellen dat de typische rode, oranje en gele kleuren in de lente en de zomer, het zonlicht alleen maar mooier maken.

Kopenhagen-Courtyard

Maar ook op een koude decemberdag, onder een dekentje is het heerlijk verpozen op één van de talrijke, verwarmde, terrassen van dit noordelijk stukje Brugge.

Kopenhagen Nyhavn

Ook al ben je zelf een toerist, sluit je ogen, vergeet de commerce en de andere toeristen (die allemaal dezelfde foto maken) en ga even terug naar de tijd van Hans Christian Andersen die er een hele tijd van zijn leven heeft gewoond en er enkele van zijn meest beroemde sprookjes heeft geschreven. Ga terug naar de tijd dat in Nyhavn vrachtschepen van over heel de wereld aanmeerden en matrozen met de meisjes van plezier hun momenten van geluk beleefden. Welkom in de schatkamer van je dromen.

 

About Me

Viv

Het gezicht achter ‘About me’ ben ik, Viv. Mijn dagelijkse bestaan vult zich als leerkracht in het middelbaar onderwijs, familie en vrienden. Ik heb 2 volwassen kinderen die nu hun eigen dromen en avonturen leven. Ìk heb ondertussen een koffer vol levenservaring en probeer mijn hart te volgen. Sinds een paar jaar hoort fotografie en schrijven tot mijn 'basisuitrusting'; de vertaalslag van innerlijk naar het dagelijks bestaan. Ik reis graag af naar andere oorden, waar ik fotografeer en wat woorden krabbel op mijn hart, waar ik dan een reisverhaal van brei. Ik deel mooie plekjes, belevenissen en persoonlijke momenten. Ik vertel verhalen recht uit mijn hart. Voor mij zijn mijn verhalen belangrijk als herinnering en hopelijk kunnen ze jou inspireren. Read More

Viv

SUBSCRIBE TO OUR MAILING LIST

Get the news right in your inbox!

POPULAR TOPICS

×
Copied!