Ninh Bing

July 29, 2015 No Comments

Ninh Bing

July 29, 2015 No Comments

Estimated reading time: 4 minute(s)

Welke dag is het eigenlijk? De hoeveelste dag ben ik alweer in Vietnam? Geen idee eigenlijk. Time flies when you’re having fun. Maar, ik mag weer eentje aanschouwen die sinds 2014 op het werelderfgoed van Unesco staat. De Halong Bay van de rijstvelden. Na een hele dag in Hanoi nu in Ninh Binh. Op het programma stond eigenlijk Halong Bay, maar door de zeer slechte weersomstandigheden, zou het water daar 2 meter hoog op de weg staan en zijn er zelfs al 15 doden gevallen. Reisprogramma maar omgegooid dus en naar Nin Binh Tam Coc, een waardig alternatief, alleen niet aan zee.

Onderweg werden we door de politie tegengehouden. Of de chauffeur eventjes 500.000 dong (20 euro) wilde betalen. Koffiegeld wordt dat hier genoemd. Nee hoor we reden niet eens té hard, gewoon willekeur. Weiger je te betalen, dan wordt het bedrag alleen maar hoger of mag je gewoon niet verder en wordt de boel in beslag genomen. Het schijnt hier heel normaal te zijn… Tenminste, ik hoorde de chauffeur niet eens vloeken.

Ninh Bing en … weer regen, pffff! Gisteren niet mee gedaan met de Vietnamese gewoonte om zo blank mogelijk te blijven en mijn huid wat kunnen laten bruinen onder de evenaarswolken van Hanoi. Vandaag word ik onmiddellijk door Boeddha gestraft.

De riviertocht tussen de rijstvelden dan maar uitgesteld tot morgen. Na de riviertocht trek ik morgen terug naar Hanoi om vandaar de nachttrein naar Hue te nemen. Benieuwd wanneer ik jullie weer te woord kan staan. Maar, nu eerst die lachende Boedhha een paar keer over zijn buik gaan aaien.

No Comments

Leave a Reply

About Me

Viv

Het gezicht achter ‘About me’ ben ik, Viv. Mijn dagelijkse bestaan vult zich als leerkracht in het middelbaar onderwijs, familie en vrienden. Ik heb 2 volwassen kinderen die nu hun eigen dromen en avonturen leven. Ìk heb ondertussen een koffer vol levenservaring en probeer mijn hart te volgen. Sinds een paar jaar hoort fotografie en schrijven tot mijn 'basisuitrusting'; de vertaalslag van innerlijk naar het dagelijks bestaan. Ik reis graag af naar andere oorden, waar ik fotografeer en wat woorden krabbel op mijn hart, waar ik dan een reisverhaal van brei. Ik deel mooie plekjes, belevenissen en persoonlijke momenten. Ik vertel verhalen recht uit mijn hart. Voor mij zijn mijn verhalen belangrijk als herinnering en hopelijk kunnen ze jou inspireren. Read More

Viv

SUBSCRIBE TO OUR MAILING LIST

Get the news right in your inbox!

POPULAR TOPICS

×
Copied!