Niet te missen parels, Ninh Binh – Hue

July 29, 2015 No Comments

Niet te missen parels, Ninh Binh – Hue

July 29, 2015 No Comments

Estimated reading time: 6 minute(s)

Kreeg ik weer kippenvel toen ik, geroeid door de voeten van een local, de Ngo Dong rivier kon afvaren. U leest het goed, de local roeit met zijn voeten. Dat op zich is al spectaculair, maar als je dan nog eens door de prachtige groene natuur, die het gebergte omringt, in een sampan wordt gevaren, maakt dat je toch wel helemaal zen wordt. Bijna geruisloos voeren wij ook nog door grotten, die aardedonker zijn, maar de local tovert een zaklamp te voorschijn en roept iets als ooh’s en aaahh’s en wijst alsof zijn leven ervan afhangt naar de plafonds waar honderden vleermuizen wellicht het hunne ervan denken. Ninh Binh, sinds vorig jaar op het lijstje van Unesco én werelderfgoed, is een niet te missen parel in Vietnam. Als je hotel dan nog eens midden het weelderige berglandschap ligt, dan is het plaatje helemaal af.

Ninh Binh Tam Coc

Fisherwoman Ninh Bing

Inpakken en wegwezen want, voor de derde keer naar Hanoi, om de nachttrein naar Hue te nemen. Hanoi, het was, bijna een emotioneel afscheid van deze stad, die dag en nacht leeft. Maar nieuwe avonturen wachten.

Kedeng kendeng, kedeng kedeng, kedeng kedeng…. Oe oe… Guusje wist het goed te verwoorden, want met 4 in een slaapcabine, met het minimum aan comfort… 1 wc en 1 lavabo per wagon, en toch zou dit eerste klas zijn. Dat ding maakt een herrie, om de haverklap stopt de King Express, want zo heet deze niet zo royal trein, hoor je dan ook nog plots allerlei Vietnamees uit een luidspreker … ja probeer maar eens te slapen. Gelukkig heeft een wijs iemand slaappillen uitgevonden waardoor de kilometers spoor onder mij door schoten. In de luwte van de nacht, weg van het noorden van Vietnam om ‘s morgens, met een uur vertraging, in Hue aan te komen. Daardoor zal de tocht op de Parfumrivier niet kunnen, maar een bezoekje aan het Royal Palace, oftewel Citadel, kan er nog wel van af. 10 vierkante kilometer groot, maar zelfs als je maar een stukje van dit stukje cultuur kan snuiven, deze Verboden Stad is echt een bezoekje waard. De verschillende oorlogen hebben veel vernield, maar mooi dat er zoveel werk wordt gemaakt van de restauratie. De keizerlijke glorie kan je je niettemin goed voorstellen.

Busje komt zo, om via Da Nang naar Hoi An te rijden.

Bus Central Vietnam

Ondertussen is het hier 4 minuten na middernacht, heb ik mezelf gelukkige verjaardag gewenst, en geef ik mijzelf na 24u reizen, met een gelukzalige glimlach, een dikke slaapwel!

No Comments

Leave a Reply

About Me

Viv

Het gezicht achter ‘About me’ ben ik, Viv. Mijn dagelijkse bestaan vult zich als leerkracht in het middelbaar onderwijs, familie en vrienden. Ik heb 2 volwassen kinderen die nu hun eigen dromen en avonturen leven. Ìk heb ondertussen een koffer vol levenservaring en probeer mijn hart te volgen. Sinds een paar jaar hoort fotografie en schrijven tot mijn 'basisuitrusting'; de vertaalslag van innerlijk naar het dagelijks bestaan. Ik reis graag af naar andere oorden, waar ik fotografeer en wat woorden krabbel op mijn hart, waar ik dan een reisverhaal van brei. Ik deel mooie plekjes, belevenissen en persoonlijke momenten. Ik vertel verhalen recht uit mijn hart. Voor mij zijn mijn verhalen belangrijk als herinnering en hopelijk kunnen ze jou inspireren. Read More

Viv

SUBSCRIBE TO OUR MAILING LIST

Get the news right in your inbox!

POPULAR TOPICS

×
Copied!