Marrakech plans

July 19, 2019 No Comments

Marrakech plans

July 19, 2019 No Comments

Estimated reading time: 10 minute(s)

 

Door allerlei omstandigheden heb ik de afgelopen tijd wat minder kunnen reizen … hopelijk komt er weer verandering in want ik mis het wel. Reizen maakt mij gelukkiger, creatiever en minder bevooroordeeld.  Zoals Paul Theroux zegt: ‘Reizen is optimisme in de praktijk.’ Er zijn nu mensen die tegen me zeggen: al dat reizen, dat is toch slecht voor het milieu? Ja, dat is zo.  Ik sta daar niet al te veel bij stil. Zo’n type ben ik niet. Je hebt ook mensen die bij reizen meteen denken aan het gehang op vliegvelden. Ik begrijp dat niet, je begint toch ook niet over de afwas als je lekker uitgebreid gaat koken. Of mensen associëren reizen met maag- en darmklachten. Ja, die krijg je zeker. Maar waarom zou dat een reden zijn om niet op reis te gaan?”

Echte reizigers zijn geen zeikerds, maar wel leuke mensen. Of je nu de voorkeur geeft aan een luxe hotel of niet wil vliegen of dat je kort of lang weg bent of in groep reist of alleen… je moet doen wat je wilt. Het is wel zo dat de positieve effecten van reizen vooral optreden als je nieuwe dingen doet, als je actief bent. Alleen maar op het strand zitten en je resort niet uitkomen, dat heeft weinig zin. Het helpt ook als je ver weg gaat, naar Java of Vietnam of zo, en een flinke cultuurschok oploopt. Hoewel, met je tent naar Spanje … in lang vervlogen tijden ook nog gedaan, met mijn eerste echte lief… ‘s nachts in de gietende regen gootjes graven rond de tent … het had ook wel iets.

En dan heb je zo van die reizigers die hun reisgids pas open slaan als ze onderweg zijn.   Ik zit me al maanden van tevoren te verkneukelen.  Zoals nu … nu ik mijn tickets naar Marrakech heb geboekt.  Om toch even weg te zijn. Wel niet in het meest ideale seizoen … maar ik ben weg en dat telt.

‘Marrakech? Waarom gaan jullie naar Marrakech?’ De vraag van haar dochter is voor Absolutely Fabulous-vrouw Edina volkomen onzinnig. ‘Waarom gaan mensen naar Marrakech?…’

Waarom wil ik naar Marrakech?  Na alles wat ik al gehoord en gelezen heb, zo goed als zeker een plek waar ik gillend gek zou worden.  Ik ben actief op instagram en moest je me daar nog niet gevonden hebben, gewoon HIER klikken en opdat je niets zou missen, mag je mij er ook volgen 😉 .

Het is zondag, de lucht is onbewolkt en ik denk aan de wilde frisheid van limoenen.

Iemand die actief is op instagram weet dat in de wereld van Instagram Marrakech koning is.  Instagram is een bezigheid die mij in haar greep heeft gekregen.  Ik probeer het nog te beperken, wellicht daarom dat ik niet aan mijn 600 volgers geraak.  Telkens ik er na het posten van een foto 10 volgers bijheb, zijn ze een paar dagen daarna alweer verdwenen.  Follow – unfollow: om je daar mee bezig te houden, moet je toch echt tijd teveel hebben, denk ik dan …

Marrakech is een kleurrijke bestemming met fascinerende en diverse facetten. Ik had hem al heel lang op mijn verlanglijstje en eindelijk heb ik de hippe en chique plek van Marokko kunnen inplannen.  De weken die voorafgingen aan de reis, scheurde ik gretig door mijn instagram om toch maar reisinspiratie op te doen … wellicht weet je precies wat ik bedoel.  De foto’s die beweren dat Marrakech een duizend-en-één-nacht wereld, met overal kleurrijke lampjes, is.  Foto’s van dromerige riads en ontbijt bij het zwembad, straatwinkels gevuld met gouden en zilveren lantaarns, kleurrijke kruiden en magische Berber-tapijten.  Een heel ansichtkaartwaardige plek dus, maar foto’s kunnen misleidend zijn en ik heb nu wel heel hard de behoefte om met mijn eigen ogen te gaan kijken of het verhaal rechtgezet moet worden.

Nog even geduld … eerst mijn liefste dochter nog laten trouwen … partyyyyyyy :-)))

Ondertussen zijn tips zeker welkom!

xoViv

No Comments

Leave a Reply

About Me

Viv

Het gezicht achter ‘About me’ ben ik, Viv. Mijn dagelijkse bestaan vult zich als leerkracht in het middelbaar onderwijs, familie en vrienden. Ik heb 2 volwassen kinderen die nu hun eigen dromen en avonturen leven. Ìk heb ondertussen een koffer vol levenservaring en probeer mijn hart te volgen. Sinds een paar jaar hoort fotografie en schrijven tot mijn 'basisuitrusting'; de vertaalslag van innerlijk naar het dagelijks bestaan. Ik reis graag af naar andere oorden, waar ik fotografeer en wat woorden krabbel op mijn hart, waar ik dan een reisverhaal van brei. Ik deel mooie plekjes, belevenissen en persoonlijke momenten. Ik vertel verhalen recht uit mijn hart. Voor mij zijn mijn verhalen belangrijk als herinnering en hopelijk kunnen ze jou inspireren. Read More

Viv

SUBSCRIBE TO OUR MAILING LIST

Get the news right in your inbox!

POPULAR TOPICS

×
Copied!