Marrakech: kleurrijk avontuur

August 22, 2019 2 Comments

Marrakech: kleurrijk avontuur

August 22, 2019 2 Comments

Estimated reading time: 11 minute(s)

We zijn net terug van een oriëntaals avontuur in Marrakech en de warme, geurige en kleurrijke indrukken blijven nog nazinderen.

Na een hele vroege, maar gelukkig wel aangename vlucht, aangekomen op Marrakech Menera airport.  De vele opschriften in het Arabisch zetten meteen de sfeer erin.  Om de veiligheidsdemo in het Arabisch te kunnen verstaan zal ik eerst een paar jaar deze taal moeten leren.  Vanaf het moment dat we landen in Marrakech, is het snelwandelen naar de douane. Ja, je leest het goed: we moesten echt rennen. De stad beperkt het aantal uren dat er gevlogen mag worden boven Marrakech. Alle toeristen landen daarom op hetzelfde moment, wat maakt dat er snel een meterslange wachtrij aan de douane staat. Twee tot drie uur wachten is hier geen uitzondering en nee, er is geen wifi.

Wij hadden geluk en moesten ‘maar’ een uurtje aanschuiven aan de paspoortcontrole.  We mogen Marokko in.  Arabische les nr. 1: Yalla! Laten we gaan!

Zonnig, blauwe hemel, 42 graden en de chauffeur van onze Riad staat ons al op te wachten.   Ok, ik weet het nu al, niet mijn slimste zet om in augustus naar Marrakech te trekken, de stoom die nu al uit mijn neus komt is daar het bewijs van.  Niet bepaald een fraai gezicht. Gelukkig leidt ‘the African way of driving’ van de Marokkanen mij genoeg af want zeg nu zelf, witte lijnen zijn voor mietjes en voorrang is ‘op goed gevoel’.  Brommertjes beladen met mannen, vrouwen en kinderen komen van overal. Liefst nog met alle 3 op één brommertje. De uitvinder van de claxon doet hier gouden zaken.  Marokko. Het is bizar dat je binnen 3,5 uur vliegen in een zo compleet andere wereld terecht kunt komen. Je voelt gewoon dat je ver van huis bent.  Dit is instant-erotiek, met het zwoele klimaat, de wuivende palmbomen en de besneeuwde toppen van het Atlasgebergte op de achtergrond.  Ik ben hier nog maar net en al mijn zintuigen staan nu al op scherp.

Soms zit alles meteen goed. Een chauffeur die ons opwacht aan de luchthaven en die ons door de poorten van de medina loodst waar we, net voor de smalle wandelstraatjes, overgedragen worden aan Manu, de Belgische eigenaar van onze Riad.  Hij loodst ons door de stratenwirwar naar ons vakantieadres.  Riad O, verborgen in de medina van Marrakech achter een grote zwarte deur met de hand van Fatima als deurklopper.  Riad O is een plek die qua schoonheid wat mij betreft een podium verdient: het is er zo mooi! Dit is wat ik schreef op tripadvisor:

“Als perfectie zou bestaan, dan zou Riad 0 zeker vermeld worden. Vanaf het moment dat je aankomt weet je dat het goed zit. Een onopvallende gevel, een grote zwarte voordeur en dan ondergedompeld worden in een wereld van kleuren, geuren en contrasten en dat in het meest geweldige interieur met prachtig pleisterwerk en mozaïektegels dat zowel in de gemeenschappelijke delen als in de kamers helemaal werd doorgetrokken. Daardoor werd het geheel zoveel sfeervoller dan dat van de geijkte moderne hotelketens. Wat een prachtige inrichting.
Gelegen midden in de medina, heeft Riad O echt alle vakjes voor ons aangevinkt. Bij het inchecken nam Manu de tijd om ons, bij het genot van een glaasje muntthee, alle tips, do’s en don’ts van Marrakesh te geven. Erg handig als je net in Marokko bent geland. Van inchecken tot uitchecken waren Manu en Mohamed altijd bij de hand. 24/7 met een uitzonderlijk hartelijke en spontane vriendelijke service.
Ontbijt elke ochtend op het terras of in het prachtige decor van de riad was zo heerlijk dat we besloten om na een dag in het bruisende Marrakech te dineren in Riad O. En ook nu een extra compliment voor de keuken, waar de gerechten vers en met finesse worden bereid.
Wij hebben hier gelogeerd in dit plekje uit duizenden. Of liever gezegd uit 1001. Een sprookjesplek midden in de medina.”

Nog maar aan uurtje of twee in Marokko en nu al verkocht.  Zo snel kan het gaan.

 

O ja, niet vergeten je mailadres achter te laten, dan hoor je het als eerste als er een nieuwe post wordt gepubliceerd.  (Voor mijn trouwe fans: jullie inschrijving op mijn vorige website werkt niet meer).

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Photocredits photo 1: Wilko Gijsbertsen – photo 5:  Michael Hanson

 

2 Comments

 • Els Verbist August 24, 2019 at 1:18 pm

  Heerlijke foto’s!!

  • Bohemianvibes August 25, 2019 at 5:37 pm

   Hey Els, dankjewel! Lief van je! Het is daar heel makkelijk om mooie foto’s te nemen … de kleuren zijn er prachtig!

  Leave a Reply

  About Me

  Viv

  Het gezicht achter ‘About me’ ben ik, Viv. Mijn dagelijkse bestaan vult zich als leerkracht in het middelbaar onderwijs, familie en vrienden. Ik heb 2 volwassen kinderen die nu hun eigen dromen en avonturen leven. Ìk heb ondertussen een koffer vol levenservaring en probeer mijn hart te volgen. Sinds een paar jaar hoort fotografie en schrijven tot mijn 'basisuitrusting'; de vertaalslag van innerlijk naar het dagelijks bestaan. Ik reis graag af naar andere oorden, waar ik fotografeer en wat woorden krabbel op mijn hart, waar ik dan een reisverhaal van brei. Ik deel mooie plekjes, belevenissen en persoonlijke momenten. Ik vertel verhalen recht uit mijn hart. Voor mij zijn mijn verhalen belangrijk als herinnering en hopelijk kunnen ze jou inspireren. Read More

  Viv

  SUBSCRIBE TO OUR MAILING LIST

  Get the news right in your inbox!

  POPULAR TOPICS

  ×
  Copied!