L’Arrivo

August 13, 2018 No Comments

L’Arrivo

August 13, 2018 No Comments

Estimated reading time: 8 minute(s)

De eerste keer dat ik Venetië bezoek, en dus heb ik me ook wat voorbereid.   In één of andere reisgids bestudeerde ik  de stadsplattegrond. Een wonderlijke vorm heeft de stad, het lijkt wel een vis. Of beter: twee gulzige vissen die elkaar bijten, aan elkaar gehouden door drie haakjes: de bruggen over het Canal Grande. Ik leerde de namen van de zes sestiere uit mijn hoofd: Canareggio, Castello, San Marco, San Polo, Santa Croce en Dorsoduro. Daaronder ligt, als een schotel onder de vis, het eiland Giudecca.

Ik ging naar Venetië, en ik verheugde me enorm. Even voor de landing zag ik uit het vliegtuigraam dat het allemaal klopt, van die vissen. En dat het water echt die fletse azuurkleur van de foto’s heeft. Dat het San Marcoplein vierkant is. Het was alsof ik een Madurodamversie van Venetië zag, met mieren op bootjes en bruggen.

Tijd om mijn notitieboekje boven Venetiaans water te halen.

L’Arrivo

Bij onze aankomst op de Venetiaanse luchthaven Marco Polo is het 28 graden. Een heerlijke temperatuur voor een avontuur van vier dagen dat zich vanaf dan alleen nog op en rond het water zal afspelen.

Waar anders ter wereld kun je op het vliegveld aankomen en met een watertaxi naar een grote stad worden meegenomen. Op de luchthaven is een pier waar hoteltaxi’s, privéboten en openbare watertaxi’s wachten op nieuwkomers. Vanaf het moment dat je aankomt bij de pier van Venetië luchthaven, eiste de schoonheid van de Venetiaanse lagune, de prachtige boten en Venetië in de verte onze aandacht op.

De speedboot van het hotel kwam ons daar oppikken om ons vliegensvlug en direct naar het hotel te brengen.  Kwestie van te arriveren in stijl.  Terwijl we de wind voelden en de meeuwen over de golven scheerden zagen we plotsklaps de eerste koepels en daken van Venetië aan de horizon verschijnen. Een beter begin van een paar dagen Venetië kunnen we ons niet wensen…

Het geklots van het ijle groenblauwe water, de mooie, verre luchten, de zonnestralen die de huizen en kerken doen oplichten. Het is overweldigend. Via het het Canal Marani varen we naar ons hotel, dat op het eiland Murano ligt, op ongeveer anderhalve kilometer ten noorden van Venetië. De rit duurt zo’n 20 minuten.

De shuttle dropte ons af op de pier van het eiland Murano. Tegenover het LaGareVenezia hotel.  Makkelijker kan niet. De galante ‘captain’ die ons een handje hielp met van en aan boord gaan, namen we er maar al te graag bij.

Het hotel is gevestigd in een voormalige glasfabriek en maakt al onmiddellijk een ‘ik ben blij dat ik hier ben’ gevoel los. Op weg naar de receptie als extraatje een permanente tentoonstelling van prachtig Venetiaans glas.  It could be worse.

De complimentary fles proseco gaat er vanavond nog aan. Salute.

xoViv

 

 

 

 

 

 

 

 

 

No Comments

Leave a Reply

About Me

Viv

Het gezicht achter ‘About me’ ben ik, Viv. Mijn dagelijkse bestaan vult zich als leerkracht in het middelbaar onderwijs, familie en vrienden. Ik heb 2 volwassen kinderen die nu hun eigen dromen en avonturen leven. Ìk heb ondertussen een koffer vol levenservaring en probeer mijn hart te volgen. Sinds een paar jaar hoort fotografie en schrijven tot mijn 'basisuitrusting'; de vertaalslag van innerlijk naar het dagelijks bestaan. Ik reis graag af naar andere oorden, waar ik fotografeer en wat woorden krabbel op mijn hart, waar ik dan een reisverhaal van brei. Ik deel mooie plekjes, belevenissen en persoonlijke momenten. Ik vertel verhalen recht uit mijn hart. Voor mij zijn mijn verhalen belangrijk als herinnering en hopelijk kunnen ze jou inspireren. Read More

Viv

SUBSCRIBE TO OUR MAILING LIST

Get the news right in your inbox!

POPULAR TOPICS

×
Copied!