Kopenhagen hot spot report

January 6, 2016

Kopenhagen hot spot report

January 6, 2016

Estimated reading time: 6 minute(s)


‘to move, to breath, to fly, to float, to gain all while you give, to roam the roads of lands remote, to travel is to live’ (Hans Christian Andersen)

Niets is zo heerlijk als reizen, in aanraking komen met andere culturen en nieuwe mensen … Het opent echt mijn wereld – iedere keer weer – en ik krijg er zo ontzettend veel levenslust van. Ik wilde schrijven, as we speak, maar door omstandigheden is het er niet van gekomen, maar Kopenhagen stond al lange tijd op mijn to go lijstje. Of beter gezegd, lijst, want de plekken die ik nog wil bezoeken zijn eindeloos. In Scandinavië heb ik alleen nog maar Esbjerg en Lapland bezocht.

Toegegeven eigenlijk stond een andere, meer mystieke Scandinavische plek hoger op die lijst, maar alle vluchten naar die bestemming zaten bomvol. Niet dat het er zoveel zijn, vandaar wellicht de teleurstelling dat ik geen zitje kon bemachtigen. Niet getreurd, bij leven en welzijn zal dat er nog wel eens van komen. Onder het motto van Life is riding a bicycle; in order to keep your balance, keep on moving, gemoved naar Kopenhagen dus.

Een levensles die ik tijdens het reizen heb geleerd: loslaten van verwachtingen. In plaats van allerlei verwachtingen te creëren, probeer ik elke dag dankbaar te zijn voor het hier en nu. Door te veel vooraf ingebeelde verwachtingen van wat gaat komen of hoe iets zal zijn sta je in mijn ervaring namelijk veel minder open voor al dat moois wat het leven je op dit moment al biedt; geluk zit vaak in al die onverwachte gebeurtenissen die je totaal niet zag aankomen. Daarnaast kan het alleen maar uitmonden in onnodige teleurstellingen als de realiteit toch niet helemaal overeenkomt met je – soms iets te rooskleurige – verwachtingen. Dat hangt natuurlijk allemaal samen met los (durven) laten en relativeren, dingen die me verrassend goed af gaan lately!

Wat kreeg ik vooraf mee van andere Kopenhagen reizigers: een mooie stad én neem een zak geld mee. Aangezien ik altijd teveel kleding meeneem, ik ben tenslotte een vrouw, paste de zak geld er niet meer in … dan maar dat plastic kaartje. Zoiets als veni vidi visa.

Elke stad moet iets uitstralen. Of dat nu grandeur is, gezelligheid, een beetje chaos, schoonheid, creativiteit…. Ik was benieuwd in welk opzicht Kopenhagen mij zou boeien.

About Me

Viv

Het gezicht achter ‘About me’ ben ik, Viv. Mijn dagelijkse bestaan vult zich als leerkracht in het middelbaar onderwijs, familie en vrienden. Ik heb 2 volwassen kinderen die nu hun eigen dromen en avonturen leven. Ìk heb ondertussen een koffer vol levenservaring en probeer mijn hart te volgen. Sinds een paar jaar hoort fotografie en schrijven tot mijn 'basisuitrusting'; de vertaalslag van innerlijk naar het dagelijks bestaan. Ik reis graag af naar andere oorden, waar ik fotografeer en wat woorden krabbel op mijn hart, waar ik dan een reisverhaal van brei. Ik deel mooie plekjes, belevenissen en persoonlijke momenten. Ik vertel verhalen recht uit mijn hart. Voor mij zijn mijn verhalen belangrijk als herinnering en hopelijk kunnen ze jou inspireren. Read More

Viv

SUBSCRIBE TO OUR MAILING LIST

Get the news right in your inbox!

POPULAR TOPICS

×
Copied!