Jakarta: gewriemel, getoeter en gefotografeer

July 23, 2014

Jakarta: gewriemel, getoeter en gefotografeer

July 23, 2014

Estimated reading time: 5 minute(s)

Sinds mijn aankomst ben ik niet 100% op mijn plooi. Beetje last van de lange trip en het daarbij horende gebrek aan slaap, met een bonkend hoofd en lastige benen tot gevolg.

Een van de eerste stops: Het nationaal monument. Maar voor dat we daar waren viel mij al op dat het straatbeeld van Jakarta wordt bepaald door het verkeer. Bijzonder druk!
10 minuten wachten om te kunnen oversteken zou geen uitzondering zijn en verkeerslichten heb ik niet veel gezien of ze staan er wel, maar dan enkel voor de schone schijn.
Oranje en blauwe tuk-tuk’s, slapende en bedelende daklozen en veel mensen met een mondkapje op. En ik die speciaal naar het Tropisch Instituut ben geweest waar ze me de nodige vaccins en antibiotica en raad en … en…. hebben meegegeven, maar een mondkapje daar heeft daar niemand over gesproken.

Ook even gestopt bij de historische haven. Tuurlijk ben ik zo’n toerist die voordat die op reis vertrekt, leest waar die allemaal terecht gaat komen. Deze historische haven zou in de gerenomeerde reisgidsen ongelofelijk mooi zijn, zeker iets wat je moet gezien hebben. Steve Jobs en die andere windows biljonair hebben ervoor gezorgd dat jullie nu een scherm voor jullie neus hebben, geef toe een prachtuivinding. Maar jullie moeten nu zo blij zijn dat het scherm waarop jullie nu dit zitten lezen, nog geen geuren kan verspreiden want anders zouden jullie nu de ontlasting van 7 miljoen Jarkartianen ruiken.

Wedden dat ik morgen, buiten een giga jetlagzombiegevoel (heb ik nu net een nieuw woord uitgevonden?), ook nog een zere strot en een volle neus heb van de uitlaatgassen!

En toch, en toch… Ben ik zo blij dat ik hier ben.

Wordt vervolgd

About Me

Viv

Het gezicht achter ‘About me’ ben ik, Viv. Mijn dagelijkse bestaan vult zich als leerkracht in het middelbaar onderwijs, familie en vrienden. Ik heb 2 volwassen kinderen die nu hun eigen dromen en avonturen leven. Ìk heb ondertussen een koffer vol levenservaring en probeer mijn hart te volgen. Sinds een paar jaar hoort fotografie en schrijven tot mijn 'basisuitrusting'; de vertaalslag van innerlijk naar het dagelijks bestaan. Ik reis graag af naar andere oorden, waar ik fotografeer en wat woorden krabbel op mijn hart, waar ik dan een reisverhaal van brei. Ik deel mooie plekjes, belevenissen en persoonlijke momenten. Ik vertel verhalen recht uit mijn hart. Voor mij zijn mijn verhalen belangrijk als herinnering en hopelijk kunnen ze jou inspireren. Read More

Viv

SUBSCRIBE TO OUR MAILING LIST

Get the news right in your inbox!

POPULAR TOPICS

×
Copied!