How to survive Oia?!

August 19, 2017 No Comments

How to survive Oia?!

August 19, 2017 No Comments

Estimated reading time: 11 minute(s)

Opgepast voor vallende  bruiden!

Het plaatsje Oia (spreek je uit als Eee-yah) op Santorini is een van de mooiste stadjes die ik ken.  Bruidsparen spotten is hier dan ook gewoon daily life. Het romantische kader maakt dat het dorp erg in trek is om het jawoord te geven.  Je moet hier echt oppassen voor vallende Chinese (en andere) bruiden.  Eigenlijk is dit niet per se een survival tip, maar meer iets grappigs wat opvalt. In Oia stikt het van de (Chinese) bruidsparen. Blijkbaar staat een bruiloft fotoshoot in het mooiste plaatsje van Griekenland op de bucketlist van veel Chinezen. En dus reizen ze met bruidskleding af naar Santorini om een fotoshoot te doen. En dat doen ze op de meest bizarre plekken. Op kerktorens, op daken, op de kliffen, liggend op straat… Serieus, het is nog een wonder dat er niet heel veel ongelukken gebeuren, want Chinezen doen alles voor de foto en poseren op de meest gevaarlijke plekken.

‘Boekje’ lezen in bad. En o, kijk, een bruidspaar. Daily life in Santorini. 😉

Sunkissed in Oia!

Die Chinezen weten wat ze willen want de straatjes van Oia zijn smal en superstijl, en de huisjes en molens lijken zich vast te klampen aan de bergwand. Je stapt van de ene ansichtkaart in de andere in dit schilderachtige stadje! Met zo’n uitzicht, niet verwonderlijk dat het dagdagelijks erg druk is richting Oia.

De weinige hippie winkeltjes laten me ook even mijmeren over vervlogen tijden. Jachtboten, designhotels, luxueuze artisanale winkeltjes. Hoe Santorini is uitgegroeid van een bestemming voor rugzaktoeristen naar een hippie chic ontspanningsoord.

Alle blogs raden aan om de sunset van Oia te bekijken omdat je vandaar rechtstreeks zicht hebt op het laatste punt net voor de zon verdwijnt.  De zonsondergang in Oia zou de meest gefotografeerde ter wereld zijn.  En dat is niet voor niets, het stadje is spectaculair gelegen op steile rotsformaties en de ondergaande zon kleurt de witte huisjes van Oia op bijzondere wijze. Het is ook de moeite om nog even te blijven hangen na de zonsondergang, omdat de lucht prachtig kleurt en je de lampjes van de stad ziet aangaan.  Dit is dé plek waar alle beroemde foto’s met blauw-witte koepelkerkjes die afsteken tegen de azuurblauwe zee met een gouden gloed en die picture perfect foto’s willen we allemaal zelf ook maken.

Maar  yours truly is allergisch tegen grote mensenmassa’s. No way dat ik drie uur van tevoren ga bivakkeren. Zeker niet omdat  ik eigenlijk ook slimmer ben (ahum) dan die andere kuddedieren want op het eiland zijn zoveel mooie plekjes om de zonsondergang te bekijken. Ik wil  E-C-H-T niet in Oia zijn als het er wemelt van de mensen. De straatjes zijn smal, iedereen stopt om de haverklap om foto’s te maken en als je zelf een foto wilt maken, staat er bijna altijd wel een halve (Chinese) toerist op. Gewoon, omdat het zo ongeveer onmogelijk is om niet een toerist op de foto te krijgen. Ze zijn echt overal in Oia.

Wij kwamen ’s middags aan in Oia en toen was al het gezellig druk, maar kon ik mij nog helemaal laten gaan zonder omver gelopen te worden.   Het grootste deel van de winkeltjes verkopen kaarten en goedkope souvenirs, maar er zijn ook heel wat winkeltjes met schoenen, kleding en juwelen die inspelen op de wat rijkere gasten die hier verblijven of die vanaf de cruiseboten zijn gekomen.

En er is het bijzondere Atlantis Books, een witgepleisterde boekwinkel onder de blauwe Griekse hemel,  een project van een vriendengroep uit Cyprus, Engeland en de Verenigde Staten.  Vakantie is de tijd om te lezen.  Er eindelijk tijd voor hebben en boekwinkels zijn van die plekken waar ik heerlijk kan fantaseren en dromen. Tussen paadjes met boeken, het gedempte licht, de magie die iedere pagina verbergt…Het is eenvoudig om me mee te laten slepen. Dit mooie project doet verlangen naar nieuwe werelden en avontuur aan de hand van de vele schrijvers die de boekenplanken vullen.  Hier kom ik gewoon tot rust terwijl ik me kan laten inspireren voor mijn volgende reis.

 

Tot morgen met een sunset ergens anders dan de rest  … love to see you back!

Sunkissed kisses

xoViv

 

No Comments

Leave a Reply

About Me

Viv

Het gezicht achter ‘About me’ ben ik, Viv. Mijn dagelijkse bestaan vult zich als leerkracht in het middelbaar onderwijs, familie en vrienden. Ik heb 2 volwassen kinderen die nu hun eigen dromen en avonturen leven. Ìk heb ondertussen een koffer vol levenservaring en probeer mijn hart te volgen. Sinds een paar jaar hoort fotografie en schrijven tot mijn 'basisuitrusting'; de vertaalslag van innerlijk naar het dagelijks bestaan. Ik reis graag af naar andere oorden, waar ik fotografeer en wat woorden krabbel op mijn hart, waar ik dan een reisverhaal van brei. Ik deel mooie plekjes, belevenissen en persoonlijke momenten. Ik vertel verhalen recht uit mijn hart. Voor mij zijn mijn verhalen belangrijk als herinnering en hopelijk kunnen ze jou inspireren. Read More

Viv

SUBSCRIBE TO OUR MAILING LIST

Get the news right in your inbox!

POPULAR TOPICS

×
Copied!