Het luilekkerleven

August 4, 2014

Het luilekkerleven

August 4, 2014

Estimated reading time: 9 minute(s)

5 steden, 10 dagen, 5 hotels, 2 treinritten, 2000+ kilometers, een hoop gesprekken, veel lachsalvo’s en 40 muggenbeten verder, gisteren van Ubud naar Kuta gereisd. Het zesde, en laatste hotel is nu een feit. Maar wat voor een hotel! Foxvakanties weet hoe ze aan marketing moeten doen.

Onderweg in Batulan nog een voorstelling gezien van de traditionele Barongdansers, in Mas een houtsnijwerkatelier en in Celuk het atelier waar de mooie juwelen van Buddha to Buddha, die in Europa voor veel geld worden verkocht, en hier ambachtelijk worden vervaardigd. Tuurlijk was er ook een winkeltje. Het vrouwvolk leefde zich uit, de mannen stonden erbij en keken ernaar. Wellicht stiekem een beetje blij dat al dat vrouwvolk een eigen creditcard had.
We bewonderden ook een van de belangrijkste tempels op Bali, de Tirta Empul, gebouwd op de heilige geiser van het dorp Tampak Spring met op de top van de berg het paleis van president Sukarno. Deze tempel wordt als zeer heilig beschouwd en heel veel mensen met het Hindi geloof komen hier dan ook heen om zich te wassen in dit heilige water. Het is fantastisch als je zo dichtbij het Hindoeïsme en hun gebruiken kunt komen en om al deze taferelen mee te maken. Er daalde daar een onverwachte rust over mij neer die de drukte van Java en Ubud even deed vergeten. Het ritueel in het water was magisch, het gebedsritueel in de tempel daarna al evenzeer. Het bezoek aan een Tampak Spring (heilige bron) gaf me een nederig en vredig gevoel en ik was blij dat ik er even deel van mocht uitmaken.

image

image

Wij hadden vandaag nog 2 volle luie dagen voor de boeg. Iets wat we met onze foxbende echt hebben verdiend. En wel in Kuta op Bali. Het eiland van de 1000 tempels en de 2 miljoen brommers. Op de weg wordt, ook net als in Java, iedere meter volop benut, in de hoop zo snel mogelijk van A naar B te reizen, kris kras door elkaar heen, de een nog sneller dan de andere. Niet met zijn tweeën op de brommer maar gewoon gezellig met het hele gezin. En mocht je met kleine kinderen op de brommer zitten dan geef je ze onder het rijden toch gelijk de borst. Het blijft onvoorstelbaar.

De eerste van de 2 luie dagen gewoon, simpelweg, genoten van het mooie weer, het zwembad en het strand verkend. Mezelf dan getrakteerd op een full body massage van een dik uur met daarna een pedicure. Mijn teennagels kregen ook nog een mooi kleurtje. 22 euro en de lieve, vriendelijke en bezorgde Balinese meid gaf haar schitterende smile als extraatje.
De foxbende eindigt zo’n dag in een van de vele restaurantjes in Kuta waar we genieten van het lekkere eten dat Bali te bieden heeft. Een maaltijd met voorgerecht, hoofdgerecht en dessert kost ons gemiddeld zo’n € 8. Ik verbaas me er nog elke dag over dat ik miljonair ben, want na het flappentappen puilt je portemonnaie uit van het papiergeld. 1 miljoen rupiah is zo’n 63 euro.

image

Als ik de Bali ervaring dan toch moet omschrijven, is dat iets waar het heel moeilijk aan beginnen is. Het is een culturele en spirituele reis die je moet ervaren om het te kunnen begrijpen. Bali wordt ook wel eens ‘the Island of the Gods’ genoemd en dat is al heel toepasselijk. Het is alsof Bali een constant geheugensteuntje is dat zachtaardigheid en vrijgevigheid hoog in het vaandel zouden moeten worden gedragen.
De Balinezen zijn aangenaam en altijd vriendelijk, bijna vrolijk. Het is heel moeilijk om een slechte dag te hebben, er is altijd wel iemand die een glimlach op je gezicht tovert.
Bali helpt je om te genieten van het leven en er blij om te zijn.

About Me

Viv

Het gezicht achter ‘About me’ ben ik, Viv. Mijn dagelijkse bestaan vult zich als leerkracht in het middelbaar onderwijs, familie en vrienden. Ik heb 2 volwassen kinderen die nu hun eigen dromen en avonturen leven. Ìk heb ondertussen een koffer vol levenservaring en probeer mijn hart te volgen. Sinds een paar jaar hoort fotografie en schrijven tot mijn 'basisuitrusting'; de vertaalslag van innerlijk naar het dagelijks bestaan. Ik reis graag af naar andere oorden, waar ik fotografeer en wat woorden krabbel op mijn hart, waar ik dan een reisverhaal van brei. Ik deel mooie plekjes, belevenissen en persoonlijke momenten. Ik vertel verhalen recht uit mijn hart. Voor mij zijn mijn verhalen belangrijk als herinnering en hopelijk kunnen ze jou inspireren. Read More

Viv

SUBSCRIBE TO OUR MAILING LIST

Get the news right in your inbox!

POPULAR TOPICS

×
Copied!