Een duik in het archief

August 8, 2017 No Comments

Een duik in het archief

August 8, 2017 No Comments

Estimated reading time: 6 minute(s)

Een duik in het archief. In een heel ver verleden vertrok ik naar wat mijn eerste buitenlandavontuur zonder ouders zou worden: Griekenland en zijn eilanden. Ik moet al heel ver in mijn geheugen graven om mij hier nog veel van te herinneren.  Toch ben ik mij altijd het reisje naar het pittoreske eiland Santorini blijven herinneren. Ja, dat eiland dat bestaat uit witgekalkte huisjes met blauwe daken. Dat eiland dat zo ongeveer op elke ansichtkaart vanuit Griekenland afgebeeld staat. En niet zonder reden: het is er prachtig. Santorini is een Grieks eiland aan de oostzijde van Griekenland. Het ligt in de Egeïsche zee en maakt deel uit van de Cycladen eilandengroep. Santorini bestaat uit pittoreske dorpjes, eigenzinnige architectuur, vulkanen, zwarte stranden en prachtige vergezichten.

Na eerst op het vasteland te hebben rondgereisd, vertrokken we vanuit Heraklion  naar dit wonderlijke eiland.  Na een pittige klim van 600 treden (ik kan wel een paar treden verkeerd hebben geteld) naar boven, kwamen we aan in het stadje Fira. Hier deden we niet meer dan rondlopen en staren, letterlijk alles was witgekalkt en met de exotisch blauwe daken en andere blauwe accenten was het een bizar paradijs.

 

We namen een bus naar het dorp Oia, waar het net zo onbeschrijfelijk mooi was. We belanden in een typisch Griekse taverna, werden opgehouden door een tandeloze man met een ezel als enig bezit, die ons niet meer los wilde laten en maakten talloze foto’s met onze simpele compact-cameraatjes. Toen wij er waren zagen we weinig of geen toeristen. Helaas schijnt dat nu, zoveel later, anders te zijn. Desondanks wilde ik graag nog een keer teruggaan naar dit bijzondere eiland.  En dit jaar is het zover.  Ik kijk er heel hard naar uit!

Ook deze keer wil ik graag een stukje van onze fascinerende aarde en al dat zij ons biedt met jou delen.  Ik wil je graag meenemen.   Heb je zin in mijn suitcasestories over Santorini, schrijf je hiernaast in en je krijgt een mailtje zodra er nieuw ‘avontuur’ online staat.

xoViv

 

 

 

No Comments

Leave a Reply

About Me

Viv

Het gezicht achter ‘About me’ ben ik, Viv. Mijn dagelijkse bestaan vult zich als leerkracht in het middelbaar onderwijs, familie en vrienden. Ik heb 2 volwassen kinderen die nu hun eigen dromen en avonturen leven. Ìk heb ondertussen een koffer vol levenservaring en probeer mijn hart te volgen. Sinds een paar jaar hoort fotografie en schrijven tot mijn 'basisuitrusting'; de vertaalslag van innerlijk naar het dagelijks bestaan. Ik reis graag af naar andere oorden, waar ik fotografeer en wat woorden krabbel op mijn hart, waar ik dan een reisverhaal van brei. Ik deel mooie plekjes, belevenissen en persoonlijke momenten. Ik vertel verhalen recht uit mijn hart. Voor mij zijn mijn verhalen belangrijk als herinnering en hopelijk kunnen ze jou inspireren. Read More

Viv

SUBSCRIBE TO OUR MAILING LIST

Get the news right in your inbox!

POPULAR TOPICS

×
Copied!