Dansen op een vulkaan

August 14, 2017 No Comments

Dansen op een vulkaan

August 14, 2017 No Comments

Estimated reading time: 10 minute(s)

I’m in paradise with an infinite lifestyle

Als het vliegtuig de daling inzet zie je het al; het Griekse eiland Santorini is een uniek plekje. Deze immense krater, waarvan enkel nog de randen als machtige kliffen boven de Egeïsche zee uitstijgen, ontstond 3500 jaar geleden uit de toorn der Aarde. De witte grotwoningen tegen de vulkaanrand, de bijzondere, zwarte stranden en de pittoreske dorpjes; alles ziet eruit om door een ringetje te halen.

Santorini is een bijzondere bestemming die je steeds weer in de top 10 mooiste Griekse eilanden tegenkomt. Door reizigers op Tripadvisor werd Santorini verkozen tot mooiste eiland van Europa. En Reismagazine Travel + Leisure riep het in 2014 zelfs uit tot beste eiland van Europa én van de  wereld.  Santorini scoorde hoger dan Hawaï, Bali en de Virgin Islands.  En volgens de BBC is dit zuidelijkste eiland van de Cycladen een van de twintig plekken die je tijdens je leven moet hebben bezocht.  National Geographic tot slot noemde Santorini in de top 10 plekken voor de ‘best summer sunsets’.
Niet echt verwonderlijk dat Santorini (ook wel Thera of Thira genaamd) al een hele tijd op mijn bucketlijstje stond.  Ondanks dat ik er, toen de dieren nog spraken, al geweest ben, heb ik er vaak naar  gekeken, maar altijd kwam er een andere bestemming, waar ik ook naar toe wilde, voor in de plaats.
Dit jaar ben ik er geraakt. Met ‘alleen maar’ 100 vierkante kilometer te bezichtigen, spectaculaire uitzichten, fantastisch gezelschap en oogverblindende zonsondergangen hoef ik hier niets anders te doen dan maximaal te ontspannen. Mental detox @Santorini. Things could be worse.

Op maar een paar uur vliegen ligt het prachtige eiland Santorini. Eenmaal geland lijkt het even alsof ik in de maling ben genomen. Het vliegveld ligt aan de andere zijde van het eiland, waar weinig te beleven valt en je niets terug ziet van de prachtige huisjes en kliffen.  Maar na zo’n 20 minuten rijden begrijp ik weer waarom ik terug naar hier wilde.

Op weg naar onze ‘room with a view’ kan ik al constateren dat die klassieke wegdroomfoto die je altijd ziet in advertenties, die met die felblauw- en witgekalkte huisjes op een rots, met een grandioos uitzicht over de zee…. echt niet is gephotoshopt.

Er zijn van die plaatsen die onmiddellijk je hart stelen. Santorini is er zo één.  Het kleine eiland heeft een heel relaxte vibe mét de typisch Griekse charme. Geen immense steden, maar kleine stadjes en dorpjes met smalle charmante straatjes.

Wij hebben het geluk dat ons hotel, Skyfall Suites, in een – bijna – slaapstadje ligt, Pyrgos.    Het hotel is tegen de klif aangeplakt  met uitzicht over de zee en de nabijgelegen vulkaaneilandjes in de caldera, Santorini’s komvormige krater ontstaan door een vulkaanuitbarsting.  A room with its own infinity pool én infinity view op dit eiland dat deel uitmaakt van de Cycladenarchipel. Een mineraal universum waar het hotel bijna naadloos overvloeit in cycladisch blauw en wit. Magisch! Ik zou kunnen dansen op een vulkaan. Gelukkig zonder een animatieteam of luide beats. Dit is pure rust en romantiek.

This is what I call a room with a view

De volgende dagen ga ik één van de eilanden ontdekken waar ik al jaren van droomde. Om heel veel te zien, lekker te eten, te fotograferen en vooral om te genieten.

Zin om mee te kijken?  Wil je geen blogpost hierover missen? Dan kan je natuurlijk regelmatig naar hier surfen of je kan het jezelf makkelijk maken en hiernaast je mailadres achterlaten.  Je krijgt dan een mailtje van mij zodra er een nieuwe post online staat.  Makkelijk toch?

Als je Santorini  do’s of dont’s  voor ons hebt, laat ze vooral achter in de comments …

 

 

No Comments

Leave a Reply

About Me

Viv

Het gezicht achter ‘About me’ ben ik, Viv. Mijn dagelijkse bestaan vult zich als leerkracht in het middelbaar onderwijs, familie en vrienden. Ik heb 2 volwassen kinderen die nu hun eigen dromen en avonturen leven. Ìk heb ondertussen een koffer vol levenservaring en probeer mijn hart te volgen. Sinds een paar jaar hoort fotografie en schrijven tot mijn 'basisuitrusting'; de vertaalslag van innerlijk naar het dagelijks bestaan. Ik reis graag af naar andere oorden, waar ik fotografeer en wat woorden krabbel op mijn hart, waar ik dan een reisverhaal van brei. Ik deel mooie plekjes, belevenissen en persoonlijke momenten. Ik vertel verhalen recht uit mijn hart. Voor mij zijn mijn verhalen belangrijk als herinnering en hopelijk kunnen ze jou inspireren. Read More

Viv

SUBSCRIBE TO OUR MAILING LIST

Get the news right in your inbox!

POPULAR TOPICS

×
Copied!