Bali… feest voor lichaam en geest

August 2, 2014

Bali… feest voor lichaam en geest

August 2, 2014

Estimated reading time: 9 minute(s)

Het is aangenaam toeven in Ubud. Ok, blijkbaar neemt het toerisme hier elk jaar zienderogen toe (zou “Eat, pray, love” daarmee te maken hebben?) en vele Balinezen hebben terecht dollartekens in hun ogen. Maar het is te snappen waarom veel mensen hier graag hun dagen doorbrengen. Het ene lekkere restaurant overklast het andere, healthy juices staan standaard op elke menukaart, de straten zijn bezaaid met wellnesscentra en yogacenters en er zijn leuke koffiehuisjes. Tel daar nog de zon, de gemoedelijke sfeer, de lach op de mensen hun gezicht en de vele kunstenaars bij die Ubud rijk is en de uitkomst is duidelijk: ik ben hier graag.

Zeer commercieel, dat wel. Sowieso is Bali erg gericht op toerisme. Je hoeft geen kenner te zijn om te zien dat er een enorm verschil is tussen Bali en Java. 75% van de Balinese bevolking leeft van het toerisme. Alles is in Bali groter, properder, ruimer… Je hoort ook veel meer verschillende talen… En ook Belgen. Nou ja, eigenlijk is dit gewoon een bevinding want verder doet het me niet veel. Ik ben tenslotte op vakantie. In Java dacht ik wel eens dat enkel die Nederlanders Indonesië op de wereldkaart hebben gevonden. Overal zijn ze aan het bouwen, hier in Ubud struikel je over de “Spa & retreatment centers” en de “Guesthouses with free wi-fi”. Dat neemt niet weg dat de Balinese sfeer anders is dan de Javaanse. Het heeft allebei zijn charme, maar ik vind het hier wat gemoedelijker. Ik heb hier de komende dagen een aantal leuke dingen op het programma staan, maar daarover leest u in mijn volgende blogpost meer.

image

Geen echte gids meer hier in Bali. De organisatie vertrouwt ons nu toe aan Indonesië, na weliswaar een keiharde training van anderhalve week, bootcamp waardig. En we hebben geleerd want in plaats van een dag luieren vandaag een wandeling gemaakt door rijstvelden, wat een prachtig zicht blijft het toch, het verveelt gewoon nooit. Een slangetje hier of daar, neem je er graag bij. Onderweg in een hutje wat smoothies gedronken. Niet zo slim want eentje kon gelijk ‘o jee diarree, maar uiteindelijk viel het nog mee’ ondervinden.

image

Aangezien de hele dag smoothies en/of koffie drinken, lekker eten, boekjes lezen en de warmte verjagen ook maar saai zou zijn, hebben we Monkey Street ontdekt en gelijk ook eens uitgeprobeerd hoeveel je met millioenen rupiah’s kan doen! Veel, heel veel shopetieshopetieshop! Goedkoop leven is het hier wel. Oei oei mijn koffer gaat niet meer dicht.
Monkey Street is de weinig originele naam voor het apenpark dat je kan gaan bezoeken in dezelfde straat. Zelf ben ik er niet geweest, want er zitten 2 apen in de groep met hun echte apenstreken. Die 2 laten ons uur per uur, dag per dag weten hoe het met die dieren is gesteld 😉

Van al die activiteiten geraken je poezelige voetjes behoorlijk uitgeput. Een voetmassage was dan ook het aperitief. Echt, ik zweer het, normaal gezien moet je niet aan mijn voeten komen, maar bij deze massage viel ik gewoon in slaap.

U ziet het druk, druk, druk. Een hoe verloopt het leven in België?

O ja … Als er iemand van jullie nog ooit eens klaagt over muggen, die persoon stuur ik per DHL op naar hier. 3 maal daags deet 50% en nog weten die kleine krengen je te vinden.

Jaja ik weet het, Ik val in herhaling, Maar ik had deze reis voor geen goud willen missen!

(Het uploaden van foto’s gaat hier trager dan traag, dus tot nu heb ik enkel iPhone foto’s gepost, het echte beeldmateriaal hebben jullie nog tegoed! )

Zin gekregen om ook van exotisch Bali te genieten?   Have fun!

 

 

xoViv

About Me

Viv

Het gezicht achter ‘About me’ ben ik, Viv. Mijn dagelijkse bestaan vult zich als leerkracht in het middelbaar onderwijs, familie en vrienden. Ik heb 2 volwassen kinderen die nu hun eigen dromen en avonturen leven. Ìk heb ondertussen een koffer vol levenservaring en probeer mijn hart te volgen. Sinds een paar jaar hoort fotografie en schrijven tot mijn 'basisuitrusting'; de vertaalslag van innerlijk naar het dagelijks bestaan. Ik reis graag af naar andere oorden, waar ik fotografeer en wat woorden krabbel op mijn hart, waar ik dan een reisverhaal van brei. Ik deel mooie plekjes, belevenissen en persoonlijke momenten. Ik vertel verhalen recht uit mijn hart. Voor mij zijn mijn verhalen belangrijk als herinnering en hopelijk kunnen ze jou inspireren. Read More

Viv

SUBSCRIBE TO OUR MAILING LIST

Get the news right in your inbox!

POPULAR TOPICS

×
Copied!