Antwerp (B): Sintannekeplaasj

April 7, 2014

Antwerp (B): Sintannekeplaasj

April 7, 2014

Estimated reading time: 7 minute(s)

Sint-Anneke Plage – Pure nostalgie

Wandeldijk Sint Anneke

 

Meer dan 20 jaar woon ik al in het noorden van Antwerpen en nu moet ik, met het schaamrood op mijn wangen, bekennen ….  nog nooit op Sint-Anneke geweest, tot op een zonnige zondag midden in de winter.

Vanaf het moment dat ik op de wandeldijk kwam was ik oprecht onder de indruk.  Zoveel groen vlak bij de stad en een skyline van het de kathedraal over het MAS tot aan de industrie.

Boy in Mud St Anneke

Bijna onmiddellijk sta je op ‘de plage’, een klein en eigenlijk ook wel ordinair strand.  Zwemmen en pootje baden zou ik je niet aanraden, tenzij je natuurlijk fan bent van teer tussen je tenen.  Het kleine ventje op de foto maakte het allemaal niet veel uit, zoals het echte kinderen eigenlijk betaamt, en stond aan de rand van Schelde, letterlijk in de modder te spelen.  De douche en de wasmachine van zijn ouders zullen ‘s avonds wel hun nut hebben moeten bewijzen.  Ach, daar dienen die dingen toch voor.

Rondstruinend verdwaalde mijn verbeelding richting oude vrouwen in bikini, zag ik mezelf al als bomma lopen met mijn kleinkind die natuurlijk zijn of haar ijsje liet vallen en ik die dan snel een nieuw zou gaan kopen.  Ondertussen het kind belovend dat we naar één van de speeltuinen in de buurt zouden gaan.   Zo’n dingen die vereeuwigd worden in een kinderlijk geheugen.  En deze bomma in spe ziet het al helemaal voor haar, trots op haar spelend kleinkind, en zij zelf zittend op een bankje met een boek…

U vindt dat mijn verbeelding op hol slaat.   Nochtans is het echt niet moeilijk.  Heel de entourage voelt bijna filmisch onwerkelijk aan.  Een lange wandeldijk vol met gezellige bankjes, groene ligweides, een schelde aan je voeten waar bijna tegelijkertijd zware zeeschepen als sierlijke zeilbootjes voorbij komen glijden.

Ik vond het wel een beetje jammer dat ik geen echt plat Antwerps dialect heb gehoord.  Zouden de sinjoren hun stukje stad buiten de stad al verloren hebben aan binnengewandelde andere culturen en diegenen onder ons die ook wel eens willen ontsnappen aan het bruisende leven?

Ik weet het zeker, ik kom hier nog eens terug mét een grote picknickmand en iemand die ook kan wegdromen in deze vreemde mix van exotisch en nostalgisch.

En als dan de zon op een magische manier onder is gegaan en hebben we dan na een heerlijke namiddag nog honger, http://www.dezeester.be heeft de beste mosselen ever!  Ja sorry aan-zee-bewoners, maar de sinjoren doen jullie hier stevige concurrentie aan.

About Me

Viv

Het gezicht achter ‘About me’ ben ik, Viv. Mijn dagelijkse bestaan vult zich als leerkracht in het middelbaar onderwijs, familie en vrienden. Ik heb 2 volwassen kinderen die nu hun eigen dromen en avonturen leven. Ìk heb ondertussen een koffer vol levenservaring en probeer mijn hart te volgen. Sinds een paar jaar hoort fotografie en schrijven tot mijn 'basisuitrusting'; de vertaalslag van innerlijk naar het dagelijks bestaan. Ik reis graag af naar andere oorden, waar ik fotografeer en wat woorden krabbel op mijn hart, waar ik dan een reisverhaal van brei. Ik deel mooie plekjes, belevenissen en persoonlijke momenten. Ik vertel verhalen recht uit mijn hart. Voor mij zijn mijn verhalen belangrijk als herinnering en hopelijk kunnen ze jou inspireren. Read More

Viv

SUBSCRIBE TO OUR MAILING LIST

Get the news right in your inbox!

POPULAR TOPICS

×
Copied!