A so-called ‘hipster’ place (whatever that is!..)

January 6, 2016

A so-called ‘hipster’ place (whatever that is!..)

January 6, 2016

Estimated reading time: 5 minute(s)

IMG_0505

Ken je het lijstje van de 10 hipste wijken ter wereld? Op nummer 1 Williamsburg, New York. De nummer 4 van deze lijst is Vesterbro in Kopenhagen. Een wijk die dus niet mag ontbreken tijdens een bezoek aan deze stad.

skilte

Vesterbro was vroeger een criminele wijk vol sexshops en prostitutie. Oftewel de roze buurt van Kopenhagen. De NY Times omschreef de wijk als ‘the black eye marring Copenhagen’s pretty face’. In tegenstelling tot de andere wijken in de stad vind je in Vesterbro geen monumenten of klassieke bezienswaardigheden.

Kopenhagen Vesterbro

Tegenwoordig is de wijk behoorlijk opgeknapt door de hipster inwoners. In Vesterbro is het de urban lifestyle dat tot leven komt. Graffiti is geen uitzondering. Toffe winkels en gezellige straten vol met bars, ook niet. Vesterbro heeft een dubbel zicht met haar duistere zaakjes en verlaten gebouwen, maar tegelijk trendy en creatief. Het gerucht gaat dat als je hier vastgoed wil kopen, je behoorlijk diep in je portemonnaie moet tasten.

Kopenhagen Vesterbro

IMG_0595

Voeg er nog de grijze luchten aan toe en je voelt je helemaal onderdompelen in het Nordic Noir van Sarah Lund, Birgitte Nyborg en Saga Norén van mijn top 3 series aller tijden, The Killing, Borgen en The Bridge. Had ik maar meer tijd gehad, ik zou zeker the Nordic Noir Tour hebben geboekt om mee in de voetstappen van die 3 dames te treden. ‘It’s brilliant, it’s Danish – and it’s got knitwear’. Ik moet terug naar Kopenhagen, daar is geen ontkomen aan want Vesterbro voelde exact aan zoals het onovertrefbare ‘Hollow Talk’, de generiek van The Bridge.

Zet je denken af, laat je emoties de bovenhand halen en luister er even naar. Je zal precies weten wat ik bedoel:

Vanuit Vesterbro loop je zo naar het residentiële Frederiksberg. Peaceful tranquility, met een prachtig park om de drukte van de stad te ontlopen.

About Me

Viv

Het gezicht achter ‘About me’ ben ik, Viv. Mijn dagelijkse bestaan vult zich als leerkracht in het middelbaar onderwijs, familie en vrienden. Ik heb 2 volwassen kinderen die nu hun eigen dromen en avonturen leven. Ìk heb ondertussen een koffer vol levenservaring en probeer mijn hart te volgen. Sinds een paar jaar hoort fotografie en schrijven tot mijn 'basisuitrusting'; de vertaalslag van innerlijk naar het dagelijks bestaan. Ik reis graag af naar andere oorden, waar ik fotografeer en wat woorden krabbel op mijn hart, waar ik dan een reisverhaal van brei. Ik deel mooie plekjes, belevenissen en persoonlijke momenten. Ik vertel verhalen recht uit mijn hart. Voor mij zijn mijn verhalen belangrijk als herinnering en hopelijk kunnen ze jou inspireren. Read More

Viv

SUBSCRIBE TO OUR MAILING LIST

Get the news right in your inbox!

POPULAR TOPICS

×
Copied!